Bouwgroep Dijkstra Draisma als eerste aannemer in Noord-Nederland aangesloten bij De Stroomversnelling

Met de ondertekening van de ledenovereenkomst van De Stroomversnelling op dinsdag 13 oktober jl. is Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) als eerste aannemer in Noord-Nederland aangesloten bij De Stroomversnelling.

Een volgende stap binnen de transitie van aannemer van bouwprocessen naar aanbieder van wooncomfort. “Wij ontwikkelen producten waarbij het wooncomfort van de woningen wordt verhoogd, de energiefactuur wordt verlaagd tot Nul op de meter en betaalbare producten ontstaan voor de corporatie.” Stelt algemeen directeur Biense Dijkstra. Deze kennis en de naamsbekendheid in het noorden gaat BGDD vanaf nu inbrengen en delen binnen De Stroomversnelling.

Bouwgroep Dijkstra Draisma is één van de grootste bouwbedrijven van Noord-Nederland. Vanuit Bolsward en Dokkum werken zo’n 280 betrokken medewerkers aan de meest uiteenlopende bouwprojecten. Ook is BGDD initiatiefnemer van het platform Wonen in de Wijk van Morgen (www.wonenindewijkvanmorgen.nl). Biense Dijkstra: “Binnen dit platform werken wij aan sociale en bouwkundige vraagstukken rondom wooncomfort en maken wij het ‘langer thuis wonen’ mogelijk. Door ons aan te sluiten bij De Stroomversnelling laten wij woningcorporaties zien een gedegen partij te zijn en samen te werken met kundige collega’s.”

Leen van Dijke, voorzitter van De Stroomversnelling, is verheugd over de toetreding van BGDD als lid: “Bouwgroep Dijkstra Draisma wil graag de stap maken naar bovenregionale en grootschalige uitrol van concepten die passen binnen De Stroomversnelling. Samen wil BGDD in Noord-Nederland de producten verder uit-ontwikkelen (delen van kennis en kunde), de garanties goed vormgeven, de bewustwording vergroten en daarmee grote stappen zetten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat BGDD de ambitie en deskundigheid inbrengt die noodzakelijk is om het huidige woningaanbod in Nederland te verduurzamen.”

Als een van de weinige bouwbedrijven in (Noord-)Nederland beschikt BGDD over een eigen Innovatie team. Biense Dijkstra: “Dit team zorgt ervoor dat BGDD voorop loopt bij de aanpak van (ver)nieuwe(nde) concepten. Wij hebben de kennis en ambitie in huis om duurzaamheid en innovatie in Noord-Nederland samen met De Stroomversnelling een sterke impuls te geven.”

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.