Borden Nationaal Landschap stapje dichterbij

Het college van de gemeente Súdwest-Fryslân onderzoekt momenteel, samen met de Gemeente Fryskemarren, de Provincie en Mar&Klif de plaatsing van gebiedsborden langs de snelwegen.

De gemeente heeft inmiddels de ANWB een offerte gevraagd voor de borden. Hierdoor is het mogelijk om de plaatsing verder te onderzoeken. Zo is het aantal borden van invloed op de kosten. Deze worden geraamd tussen de € 40.000 en € 60.000. Enkele vragen moeten nog worden beantwoord zoals: hoe wordt de financiering geregeld en wie neemt het initiatief om tot een gezamenlijke verzoek aan de ANWB te komen. De komende weken komt er meer duidelijkheid over de insteek van de betrokken partijen.

GemeenteBelangen Totaal Lokaal (GBTL) die de plaatsing heeft aangezwengeld bij het college van Súdwest-Fryslân vindt dat de geluiden positief zijn. “Wij hopen dat er nog voor de zomer duidelijkheid komt. Het is een goed plan waarvoor uiteraard de financiering gevonden zal moeten worden. Immers de opbrengsten en ‘spin-off’ zullen vele malen groter zijn dan de investering. In ieder geval moeten de borden vóór 1 januari 2018 i.v.m. de Culturele Hoofdstad zijn geplaatst”, aldus Peter Walinga van GBTL.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.