Elfstedentocht voor boten en kano's (foto's)

Het was even druk voor de brugwachters van Bolsward, want 125 motorboten en sloepen kwamen vandaag in Bolsward aan vanwege de Elfstedentocht te water. Daarnaast doen ook nog eens 200 kanovaarders mee aan de tocht.

Vanmorgen vertrokken de deelnemers vanuit Stavoren richting Bolsward. Hoe ze daar naar toe gaan mogen ze zelf kiezen. Er lag een route over de grachten en sloten door Friesland, maar ook via het IJsselmeer mochten de boten naar Makkum varen om dan uiteindelijk via het Van Panhuijs Kanaal weer op de route naar Bolsward te komen.

Aan het begin van de middag kwamen de eerste gemotoriseerde boten binnen. En ook de kanovaarders waren vrij snel in Bolsward om hun tenten op de oevers op te zetten. Die tenten staan op de groen stroken rondom het Heechhout en de Blauwpoortstate. Gezellig was het ook tijdens de rondgang van het Shantykoor Skomjend Wiid. In een boot voeren zei langs de deelnemers om hen een aubade te brengen.

Donderdagmorgen vertrekken de boten weer richting de volgende stad en dat is Franeker. 

Bekijk het fotoalbum.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.