Bootelfstedentocht doet Bolsward aan

Volgende week woensdag wordt Bolsward overspoeld door zo’n 200 kanovaarders en 120 motorboten.

Zij  zullen in 5 dagen alle elf steden langsgaan en Bolsward is één van de steden waar overnacht wordt. Dit evenement wordt één keer in de drie jaar georganiseerd door de watersportvereniging De Meeuwen uit Leeuwarden en dit jaar is dat alweer voor de 23e keer.

En dat betekent volgende week woensdag drukte in de Bolswarder grachten. Vanaf  de Gasthuissingelbrug tot aan de St. Jansbrug zullen de boten soms twee tot drie rijen dik aangemeerd liggen. De kanovaarders krijgen de grasvelden tussen de Blauwpoortsbrug en de Gijsbert Japicxbrug toebedeeld. Zij kunnen daar hun tent opzetten voor de overnachting.

Donderdagmorgen vertrekken de boten alweer vroeg om naar Franeker toe te varen. Zaterdag is de laatste dag en varen de boten van Dokkum terug naar de startplaats Leeuwarden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.