Boog Bolsward wint Albada Jelgersma prijs

Stichting BOOG Bolsward heeft zondagmiddag de tweejaarlijkse oorkonde gewonnen van de stichting Albada Jelgersma.

Wethouder Mirjam Bakker en voorzitter Boog Hein Keekstra

Uit handen van wethouder Mirjam Bakker ontving voorzitter van de Boog Hein Keekstra de oorkonde. Normaal gesproken wordt de Boog altijd om advies gevraagd voor een winnaar van de prijs maar dit jaar kon dat niet omdat ze zelf winnaar zijn. Ondanks dat was het voor Keekstra een volslagen verrassing dat zijn stichting de prijs kreeg uitgereikt. In zijn dankwoord sprak hij waardering en dank uit aan alle vrijwilligers die betrokken zijn bij de verschillende poten van deze culturele stichting.

Met muziek, cabaret, theater en film worden jaarlijks tientallen culturele activiteiten georganiseerd in Bolsward.

Dankzij een legaat van Johannes Piet Albada Jelgersma werd de Stichting Albada Jelgersma Prijs opgericht. De prijs bestaat naast de oorkonde uit een bedrag van €1000,-.

Met deze prijs wilde Albada Jelgersma Bolswarders en Bolswarder verenigingen en instellingen, die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van kunst en cultuur, in het zonnetje zetten. Mensen en organisaties die zich vrijwillig hebben ingezet voor de muziek, dans, theater of toneel in Bolsward maken om het jaar kans op deze prijs

In 2010 was het het de Schutterij die de prijs ontving. In 2012 ging de prijs naar amusementsorkest Andante en in 2014 was het Bolstjurrich die de prijs mocht ontvangen.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.