Bomvol Ons Gebouw positief over Sporthart Bolsward

Nadat 21 november de bestuursleden van de verschillende sportverenigingen al waren geinformeerd over de plannen van Sporthart Bolsward, was het donderdag de beurt voor belangstellenden.

IMAG0148Een volle zaal met ruim honderd sportliefhebbers, waaronder veel raadsleden, luisterden naar de droom van hoe het sportpark Het Bolwerk er over tien jaar uit zou moeten zien. Verschillende werkgroepen hadden het afgelopen jaar bij alle sportverenigingen geïnventariseerd wat hun wensen waren op sportgebied voor de toekomst. Al die wensen zorgden voor een houtskoolschets van een nieuw sportpark Het Bolwerk.

Hierbij komt er een nieuwe verdeling van de beachvolleybalvelden, de tennisbanen en voetbalvelden. Ook scoutinggroep Jambowa wil graag meedoen met deze toekomstplannen en zou graag een nieuwe plek aan het water willen hebben.

Sjoerd IJdema van Sporthart Bolsward is blij dat de plannen na twee jaar hard werken gepresenteerd zijn. “De tijd van het creatieve denken is voorbij en het wordt nu tijd voor het zakelijk denken zoals de exploitatie en de financiën”:Aldus IJdema.

Wethouder Maarten Offinga nam de houtskoolschets namens de gemeente aan. Hij vindt de schets een geweldige vertrekpositie om in overleg te gaan met de commissie voor de toekomst van het sporthart in Bolsward, ook al is er nog nu geen geld. Maar omdat de schets in fasen is opgebouwd over 10 jaar, vindt Offinga het een uitdaging om samen met de commissie op zoek te gaan naar partijen die mee willen gaan in dit plan.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.