Bomenkap start herinrichting Laag Bolwerk

Binnenkort zullen de 48 bomen aan het Laag Bolwerk gekapt worden. Hiermee start de gemeente Bolsward de herinrichting van deze straat. Onder andere zal de rijbaan versmald worden en wordt de bestrating van het Laag Bolwerk en de kruisingen met het Skylwyk/Gysbert Japicxlaan vervangen voor een nieuwe. 

  

Daarnaast zullen de bestaande lichtmasten worden vervangen voor LED verlichting, wordt er een aparte rioolafvoer gemaakt voor het regenwater op het Laag Bolwerk en zal er op het terrein van de voormalige gasfabriek een aantal parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Dinsdag avond zullen de bewoners geïnformeerd worden tijdens een informatieavond. In ieder geval zijn van alle huizen inmiddels verschillende foto’s gemaakt om bij een eventuele schademelding te kunnen bekijken of deze al aanwezig was voor de start van de werkzaamheden. 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.