Bomenkap Bolsward (ingezonden)

Het vellen van 118 bomen in en om Bolsward staat bij de gemeente Súdwest-Fryslân op de rol.

Naast dramatisch dalende diversiteit van flora en fauna in het landelijk gebied zijn binnen de oude gemeentegrenzen van Bolsward , tussen 2013 en 2016, ook al 360 bomen verwijderd en ca. 100 postzegel plantsoenen met struikgewas omgevormd naar gazon, verharding of lage strakke beplanting.

Er kwam herplant maar volstrekt onvoldoende. Onderzoek in het veld gaf dat aan. Op het rapport daarvan en inspraak in de raadscommissie kwam van het college van b. en w., de raad en de afdeling groen nauwelijks inhoudelijke reactie.

Bomen hebben niet het eeuwige leven. Zieke en zwakke exemplaren moeten opgeruimd en stormschade valt niet te voorkomen. Echter, verlies van 478 bomen en heel veel struikbeplanting in 4 jaar tijd is opmerkelijk. Deze kaalslag heeft hier nog niet eerder plaatsgevonden. De noodzaak van kap en de beperkte herplant daarna dient beter gemotiveerd te worden door de gemeente.

Miljeuwurkgroep Bolsward

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.