Bomen terug op het Laag Bolwerk

Op het Laag Bolwerk  is men vandaag begonnen met  het planten van 54 iepen.

In september van het vorig jaar begon men met het kappen van de 48 wilgen. Deze waren door de loop der jaren zo zwaar aangetast dat herplant nodig was. Dit omdat er gevaar was dat de bomen om zouden waaien. Enkele bomen waren van binnen bijna helemaal hol. Ook zorgden de boomwortels ervoor dat de riolering op enkele plekken kapot was gegaan.

Afgelopen najaar zijn 48 wilgen aan de straat gekapt. Die waren oud en vormden een gevaar voor de verkeersveiligheid. De boomwortels maakten het wegdek en de riolering kapot. De nieuwe bomen zijn iepen geworden, omdat er de laatste jaren veel iepen zijn gesneuveld door de iepziekte. Om te voorkomen dat de nieuwe exemplaren ook ziek worden is gekozen voor de meest resistente soort.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.