Bomen Grote Dijlakker en Sint Jansstraat gerooid

Bolsward-De Grote Dijlakker en de Sint Jansstraat zijn donderdag de gehele dag afgesloten vanwege rooiwerkzaamheden want alle bomen zullen deze dag gekapt worden.

De bomen worden gekapt vanwege de werkzaamheden die er uitgevoerd worden. Maar het was lange tijd onduidelijk of alle bomen zouden verdwijnen of dat alleen de bomen vanaf de Brouwerspost gekapt zouden worden.

Het was namelijk onduidelijk of er voldoende geld zou zijn om alle bomen te vervangen. Aan het eind van de werkzaamheden, mei 2015,  zullen er bomen terug geplaatst worden maar wel aanmerkelijk minder. Door meer ruimte over te laten tussen de bomen blijft er, als de bomen volgroeid zijn, ruimte tussen de kruinen van de bomen over en zullen ze niet in elkaar vergroeien.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.