Bolwerkplein 8: centrum van vele activiteiten

Bolsward – Zeven jaar nadat de eerste huurder een kantoor betrok in de voormalige lokalen van de ,Suvelskoalle’ aan het Bolwerkplein 8 te Bolsward betekende de komst van een vijftiende huurder, begin 2015, dat alle ruimten in het gebouw verhuurd zijn.

,,Wij zitten vol”, merkte eigenaar Wim van der Hauw vrijdag op bij een nieuwjaarsbijeenkomst van alle huurders en gebruikers. ,,Nu het pand vol zit, is het tijd voor een gezamenlijke onderlinge kennismaking van alle huurders.”

Het complex aan het Bolwerkplein fungeerde aanvankelijk als machinale timmerwerkplaats en magazijn tot het begin 2008 grotendeels leeg stond. Op dat moment diende zich de eerste gegadigde aan: Robert Tiesma.
,,Hij wilde wel een kantoor huren”, vertelde Van der Hauw. ,,Dat was snel geregeld.”
Daarna kwamen er steeds meer huurders bij tot eind 2008 al de eerste uitbreiding plaatsvond. De centrale hal kreeg twee jaar later een metamorfose en tevens werden dat jaar vier kantoren extra gerealiseerd. Bovendien werd de bovenverdieping zodanig aangepast dat ook hier kantoorruimte mogelijk was.
De vraag naar kantoorruimte bleef aanhouden, zodat medio 2013 begonnen werd met de bouw van kantoren op de bovenverdieping.

Eind 2014 werd uiteindelijk het laatste kantoor op de bovenverdieping verhuurd aan HJG verzekeringen en waren de oude lokalen van de ,Suvelskoalle’ veranderd in een bedrijvencentrum, van waaruit vijftien ondernemers hun activiteiten beoefenen.

De activiteiten op het Bolwerkplein 8 variëren van bouwkundig advies tot verzekeringen en van therapeutische massage tot remedial teaching. Maar ook voor psychosociale hulpverlening, mediation en journalistieke produkties, manuele behandeltherapie, particuliere thuiszorg en afvallen kan men er terecht.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.