Bolswardse wordt het gezicht van de Tilburgse Kermis

De 20 jarige Tjalina Nijholt uit Bolsward (op de foto rechts) zal tijdens de Tilburgse kermis één van de gezichten zijn van Kermis TV.

Vanaf 17 juli tot en met 26 juli zal een groep van zo’n 200 vrijwilligers radio en televisie uitzendingen gaan maken rondom de grootste kermis van de Benelux. Tjalina zal samen met de  Tilburgse  Ariste Alosery (links op de foto)afwisselend het programma presenteren.

Tjalina  (20) studeert Media en entertainment in Leeuwarden en is vrijwilliger bij Studio Súdwest en één van de begeleiders bij de omroep attendeerde haar op de  oproep tot vrijwilliger bij Kermis FM. Dat deed ze en werd ze uitgenodigd voor een talentendag, hier deed ze verschillende audities, waaronder presenteren.  En na die dag was al snel duidelijk dat ze haar in het team wilden hebben.  Daarna volgde een screentest voor Kermis Vandaag, de liveshow van Kermis FM. Die screentest was in Hilversum bij de NOS en die was zo succesvol dat men Tjalina tot één van de twee live presentatrices maakten.

Tjalina vindt het wel een beetje bizar, Friesland en Tilburg is letterlijk de andere kant en ook de vrijwilligers vinden het grappig dat hun medevrijwilliger helemaal uit Friesland komt om mee te doen.

Kermis TV is volgens Tjalina groot een groep van ruim 200 vrijwilligers maken non-stop radio en  ook de TV uitzending rondom de Tilburgse Kermis. Ontstaan vanuit komkommertijd besloten een groep mensen om TV en radio te maken rondom de Tilburgse Kermis en dat groeide uit tot wat het nu is. Het wordt vergeleken met radio en televisie uitzendingen rondom de Nijmeegse  vierdaagse. Met veel kijkers en luisteraars.

Als vrijwilligster bij de lokale omroep is Tjalina gewend om alles zelf te doen. Ze is producent, redactielid en presentator ineen en is het presenteren eigenlijk een klein rolletje. Bij Kermis TV is dat allemaal anders. Daar staat een grote redactie voor haar klaar die alle voorbereidingen voor haar doet. Als presentatrice kan ze zich om 16 uur melden en dan gaat ze samen met de redacteur de show van die avond door nemen.  Overdag is ze verders vrij en zal ze zich over het kermis terrein lopen om de sfeer te proeven. Daarnaast zal ze zich inlezen om zich goed voor te bereiden op de liveshow.

9 juli hadden de twee presentatrices een cursus van Meike  de Jong, nieuwspresentator bij RTL. Daar kreeg ze ook  veel tips over de voorbereidingen op en het  presenteren zelf.

Tjalina haar doel is om in de toekomst als presentatrice programma’s te maken die goed voelen en waar ze achter kan staan, uiteraard in Hilversum. Het aantal kijkers maakt daarbij niet zoveel uit. En dan kiest ze voor de   TV omdat volgens haar je daar zo mooi de emotie in beeld kunt brengen, dat vindt ze het spannende van televisie en terwijl ze dat zegt straalt de jonge presentatrice van enthousiasme. Wat dat betreft is het jammer dat er dit keer geen camera gericht stond op dit jonge talent.

 

Ton Visser.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.