Bolswardse steelt twee mandarijnen: 200 euro boete

LEEUWARDEN/BOLSWARD – Voor de diefstal van twee mandarijnen is een 44-jarige inwoonster van Bolsward veroordeeld tot een boete van 200 euro. De Bolswardse verscheen maandag zelf niet op de zitting van politierechter Maaike de Wit.

Een medewerker van een supermarkt in Bolsward zag op 6 februari 2014 dat de Bolswardse na het afwegen van vier mandarijnen twee extra mandarijnen in het zakje deed. Ze had de prijssticker al op het zakje geplakt. De vrouw werd erop aangesproken. Ze beweerde dat ze tijdens het afwegen was afgeleid doordat ze met een buurman in gesprek was geraakt.

De medewerker die alles had gezien had tegen de politie gezegd dat hij zeker wist dat de vrouw niet met iemand in gesprek was toen ze de mandarijnen woog. Ze kon de politie ook niet vertellen waar de buurman woonde. ‘Vreemd, je weet toch wel waar je buurman woont’, vond officier van justitie Rigje van der Heide.

De Bolswardse heeft vaker winkeldiefstallen gepleegd. De diefstal van de mandarijnen werd in eerste instantie voorwaardelijk geseponeerd. De vrouw zou niet vervolgd worden als ze zich bij de reclassering zou melden en ze binnen de proeftijd van twee jaar niet opnieuw een strafbaar feit zou plegen.

De reclassering heeft drie weken lang tevergeefs geprobeerd contact met de Bolswardse te krijgen. Toen dat niet lukte, werd de zaak terugverwezen naar het Openbaar Ministerie (OM). Het OM legde de zaak vervolgens voor aan de rechter.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

2 reacties

  1. Bouke schreef:

    Heerlijk, dat kan alleen in Bolsward nog.. veroordeeld worden voor het stelen van 2 (twee!) mandarijnen. In Amsterdam zeggen ze “foei” als je twee juweliers beroofd.
    Waarschijnlijk rollen ze daar nu over elkaar heen van het lachen.

    • Paul schreef:

      Ik vind dat niet grappig…als nu iedereen zomaar 2 dingen meer meeneemt zonder te betalen. Alles zou nog duurder worden ..tenslotte is een supermarkt geen liefdadigheidsinstelling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *