Bolswardse steelt twee mandarijnen: 200 euro boete

LEEUWARDEN/BOLSWARD – Voor de diefstal van twee mandarijnen is een 44-jarige inwoonster van Bolsward veroordeeld tot een boete van 200 euro. De Bolswardse verscheen maandag zelf niet op de zitting van politierechter Maaike de Wit.

Een medewerker van een supermarkt in Bolsward zag op 6 februari 2014 dat de Bolswardse na het afwegen van vier mandarijnen twee extra mandarijnen in het zakje deed. Ze had de prijssticker al op het zakje geplakt. De vrouw werd erop aangesproken. Ze beweerde dat ze tijdens het afwegen was afgeleid doordat ze met een buurman in gesprek was geraakt.

De medewerker die alles had gezien had tegen de politie gezegd dat hij zeker wist dat de vrouw niet met iemand in gesprek was toen ze de mandarijnen woog. Ze kon de politie ook niet vertellen waar de buurman woonde. ‘Vreemd, je weet toch wel waar je buurman woont’, vond officier van justitie Rigje van der Heide.

De Bolswardse heeft vaker winkeldiefstallen gepleegd. De diefstal van de mandarijnen werd in eerste instantie voorwaardelijk geseponeerd. De vrouw zou niet vervolgd worden als ze zich bij de reclassering zou melden en ze binnen de proeftijd van twee jaar niet opnieuw een strafbaar feit zou plegen.

De reclassering heeft drie weken lang tevergeefs geprobeerd contact met de Bolswardse te krijgen. Toen dat niet lukte, werd de zaak terugverwezen naar het Openbaar Ministerie (OM). Het OM legde de zaak vervolgens voor aan de rechter.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.