Bolswardse presenteert kinderboek in de Broerekerk (video)

Bolsward – Zaterdag werd het kinderboek ‘Vogel en Mol ontdekken een wereldtaal’ van de de Bolswardse Marijke Keur gepresenteerd in de Broerekerk.

Vogel leeft in de lucht en Mol leeft onder de grond. Ze leven in twee verschillende werelden. De twee dieren besluiten elkaar te helpen en elkaars wereld te leren begrijpen. Vogel laat Mol zien hoe het leven in de lucht is. Mol leert Vogel een taal waarmee hij over de hele wereld met iedereen kan praten.

Keur geeft beeldende therapie aan kinderen en kwam in haar beroep vaak tegen dat kinderen zich onbegrepen voelen.Hierdoor worden ze boos en verdrietig maar in beelden konden ze zich altijd mooi uiten. En die gedachte zette haar op het idee voor het boek.

Haar vriendin Alette Top uit Groningen is de illustrator van het boek en na het lezen van het boek had ze direct al een beeld in haar hoofd van hoe het er uit zou zien in de wereld van Vogel en Mol. Dat tekende ze en liet ze Keur zien en die was direct verkocht. Zo konden de twee vriendinnen samen verder werken aan het boek.

Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Louise uit Grou en is voor €12,50 verkrijgbaar in de boekhandel of via de website van de uitgever.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.