Bolswarders vinden 1e kievitsei van Littenseradiel

De Bolswarders Jan Kroese en Wiebe Palstra hebben woensdagmiddag het 1e kievitsei van de gemeente Littenseradiel gevonden.

De vrienden vonden het ei in een weiland aan de Suderdyk bij Boazum. Het is niet de 1e keer dat de mannen het 1e ei vinden. In 2009 vonden ze samen  het laatste 1e kievitsei van de gemeente Bolsward. Het is voor Kroese de tweede keer dat hij in deze gemeente het 1e kievistei vindt. In 2003 was hij daar ook al de eerste.

Palstra wist ook al eens het 2e ei van Friesland te vinden, dit was slechts enkele uren nadat het 1e van Friesland was gevonden. Dat was op 6 maart 2008. In 2000 vond hij het 1e ei van Bolsward, hij deed dat in 2005 en 2006 samen met Christiaan Noordhuis en in 2010 dus met Jan Kroese. Kroese vond in In 2012 vond Palstra het 1e ei van Gaasterland/Sleat.  Eenmaal was Palstra ook bijna de vinder van het 1e ei van Nijefurd. Alleen was een zwarte kraai hem en zijn maat Christiaan Noordhuis net even voor.

Onderstaande foto: Het 1e ei van Littenseradiel. Wiebe Palstra

Donderdagmiddag neemt loco-burgemeester Douwe Willemsma het 1e ei in ontvangst.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.