Bolswarders naar Lesbos om vluchtelingen te helpen

BOLSWARD – De wereld wordt momenteel overspoeld met mensen, die voor geweld en oorlog op de vlucht zijn. Het zijn voor vluchtelingen barre tijden. Ze zijn vaak straatarm, leggen grote afstanden te voet af en hebben weinig eten en drinken.

In de wereld worden massaal acties op touw gezet om zoveel mogelijk geld op te halen. Cameraman Rudy Bouma (22 jaar) uit Bolsward reist op 26 oktober tot en met 2 november af naar Lesbos in Griekenland om daar in samenwerking met 38 vrijwilligers van de stichting ‘Live for Lives Foundation’ een videodagboek bij te gaan houden. Een unieke gebeurtenis en een moment om naar uit te kijken.

Door de ogen van de vrijwilliger

Het wordt een videodagboek door de ogen van de vrijwilliger. Wat doet de vrijwilliger midden in de situatie op Lesbos en onder welke omstandigheden werken zij en leven de vluchtelingen. In totaal worden er zeven uitzendingen opgenomen. “Het doet mij veel om te horen onder welke omstandigheden vluchtelingen leven. Voor mij is het een unieke kans om mijn grenzen te verleggen en mijn levenservaring uit te breiden. We zijn erg benieuwd naar wat ons staat te wachten. Het zal vast moeilijk en emotioneel worden”, aldus de ambitieuze tv-maker Rudy Bouma.

Eén van de vrijwilligers is Matthijs Boelens uit Bolsward. Ook voor hem gaat het een spannende ervaring worden. Matthijs zat al een tijdje te denken of hij daadwerkelijk iets kan betekenen om bij te dragen met hulp aan de vluchtelingenproblematiek . “Om iets te kunnen betekenen, lijkt het mij een goed plan om de gezinnen met kinderen fysieke hulp te gaan bieden in de vorm van vermaak, eten en drinken”, aldus Matthijs.

Het videodagboek wordt dagelijks geplaatst op Youtube. De video’s worden verspreid op de sociale media van o.a de Stichting Live for Lives Foundation,  www.frieslandactueel.nl en via Omrop Fryslan, GPTV.

Rudy Bouma gaat zijn reis bekostigen door middel van sponsoracties en giften.