Bolswarders ingesneeuwd in Oostenrijk

Onder andere de broers Frederik en Peter Nauta uit Bolsward zouden vrijdag aan de start staan van de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk, maar die tocht ging niet door.

De tocht zou eigenlijk zaterdag worden gehouden maar de weersvoorspellingen waren zo slecht dat de tocht een dag naar voren werd gehaald. Er was dan een kleine kans dat de tocht door kon gaan. Maar bij het wakker worden bleek er een meter sneeuw te zijn gevallen en dat betekende dat er niet geschaatst kon worden.

Maar die grote hoeveelheid sneeuw betekende tegelijkertijd ook dat ze geen kant op konden. Wegen waren onbegaanbaar en ook treinen rijden bijna niet. Deze hoeveelheid sneeuw is zelfs voor Oostenrijkers een onvoorstelbare hoeveelheid.

Samen met in ieder geval met in ieder geval nog 4 tot 6 andere Bolswarders en naar schatting 2000 andere Nederlanders wachten ze dus op het moment dat de wegen weer begaanbaar zijn en ze de terugreis naar Nederland weer kunnen aanvaarden. Zaterdagmorgen zal er een poging ondernomen worden door de Bolswarders om dat te proberen.

Naast dit verhaal van de familie Nauta, hoorden we ook dat er een Bolswarder was die vanmorgen zijn auto in eerste instantie niet terug kon vinden door de grote hoeveelheid sneeuw.

(foto’s  Tineke Canrinus Nauta)

 

(weet u meer over ingesneeuwde Bolswarders, laat het ons weten via )


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *