Bolswarders ingesneeuwd in Oostenrijk

Onder andere de broers Frederik en Peter Nauta uit Bolsward zouden vrijdag aan de start staan van de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk, maar die tocht ging niet door.

De tocht zou eigenlijk zaterdag worden gehouden maar de weersvoorspellingen waren zo slecht dat de tocht een dag naar voren werd gehaald. Er was dan een kleine kans dat de tocht door kon gaan. Maar bij het wakker worden bleek er een meter sneeuw te zijn gevallen en dat betekende dat er niet geschaatst kon worden.

Maar die grote hoeveelheid sneeuw betekende tegelijkertijd ook dat ze geen kant op konden. Wegen waren onbegaanbaar en ook treinen rijden bijna niet. Deze hoeveelheid sneeuw is zelfs voor Oostenrijkers een onvoorstelbare hoeveelheid.

Samen met in ieder geval met in ieder geval nog 4 tot 6 andere Bolswarders en naar schatting 2000 andere Nederlanders wachten ze dus op het moment dat de wegen weer begaanbaar zijn en ze de terugreis naar Nederland weer kunnen aanvaarden. Zaterdagmorgen zal er een poging ondernomen worden door de Bolswarders om dat te proberen.

Naast dit verhaal van de familie Nauta, hoorden we ook dat er een Bolswarder was die vanmorgen zijn auto in eerste instantie niet terug kon vinden door de grote hoeveelheid sneeuw.

(foto’s  Tineke Canrinus Nauta)

 

(weet u meer over ingesneeuwde Bolswarders, laat het ons weten via info@tvbolsward.nl)

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.