Bolswarders doen het goed bij 1/8 Triathlon Workum

Yvonne Tinga uit Bolsward is winnares geworden van de 1/8 triathlon van Workum die zondag werd gehouden. Bij de mannen eindigde de Bolswarder Dyan Hendriks als tweede.

Tinga kwam als 7e van de 45 dames uit het water maar na het fietsen lag ze al op de eerste plaats en stond deze niet meer af en kwam na 1.06.39.  Ze wist haar voorsprong zelfs verder uit te bouwen want de nummer twee,Vera Keidel uit Augustinusga, kwam ruim drie en een halve minuut later binnen.

Bij de mannen stonden 89 deelnemers aan de start. Hendriks kwam als 5e uit het water en lag na het fietsen 4e. Op het loopgedeelte, waarbij  Hendriks de snelste tijd liep over de vijf kilometer, wist hij zich naar de tweede plaats te lopen, 26 seconden achter de winnaar David Oosten uit Leeuwarden. Hendriks deed precies een uur over zijn 1/8 triathlon.

Bij de mannen werden de Bolswarders  Tiedo Tinga 4e en Thomas Wobma 5e.

Foto’s Wiep Visser

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

 

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.