Bolswarders aangehouden: Serie inbraken en diefstallen opgelost

Bolsward/Súd-West Fryslân – Met de aanhouding van drie verdachten heeft de politie twintig inbraken en diefstallen in Súd-West Fryslân opgelost.

In een periode vanaf het najaar 2014 tot en met augustus 2015 werden onder andere in Bolsward, Joure, Makkum en Nijland meerdere inbraken en diefstallen gepleegd. In een aantal gevallen werd er tijdens inbraken in woningen de autosleutel weggenomen en vervolgens de auto gestolen. Naast woninginbraken werden er door de daders ook ingebroken in een camper, bij een sportvereniging en een horecagelegenheid.

Onderzoek

De politie kwam de verdachte op het spoor na het aantreffen van één van de gestolen auto’s. In de auto werden sporen gevonden die in de richting van de verdachten leidden. De verdachten, twee mannen van 18 jaar uit Bolsward werden aangehouden. Ook een derde verdachte, een 18-jarige inwoner uit de gemeente Sudwest Fryslan werd aangehouden. Zijn aandeel was beperkt en is inmiddels weer op vrije voeten. De verdachten zijn diverse keren gehoord en hebben een bekennende verklaring afgelegd over het merendeel van de inbraken.

Alle zeven gestolen auto’s zijn terug bij de eigenaar. Bij huiszoekingen zijn diverse gestolen goederen in beslag genomen. Een aantal gestolen goederen is teruggevonden. Twee van de drie verdachten zitten nog vast.