Bolswarderbudoleraar Herman Veltman haalt vierde dan karate

BOLSWARD- Herman Veltman (72) uit Bolsward is vorige week geslaagd voor de vierde Dan Karate. Een unieke prestatie, mede gezien zijn leeftijd.

Veltman is eigenaar van en sensei(leraar) op de Dojoop de hoek Kerkstraat/ Broerestraat in Bolsward. In de dojo wordt naast karate ook Iaido en Aikido gegeven. Veltman haalde zijn vierde Dan voor de stijl Inoueha ShitoRyu. Dit is een technische stijl waar de nadruk ligt op het perfectioneren en verfijnen van technieken, ofwel “totaal bewegen”.In de lessen ligt de nadruk onder andere op zelfverdediging, grijptechnieken en slim ontwijken counteren van aanvallen.

De Bolswarderbudoleraar heeft jarenlang gedisciplineerd naar het examen toegewerkt, waarvan het laatste half jaar extra intensief door dagelijks te trainen. De landelijke, door de examinatoren van de Karate-do Bond Nederland afgenomen, examens vonden plaats in Harderwijk.
Naast karate geeft Veltman ook nog les in Iaido (de kunst van het hanteren van het zwaard). In deze vechtkunst bezit hij de 6e Dan.

Voor deze graad moest Veltman examen doen in Japan.
Waar de karatevereniging leden heeft van Leeuwarden tot aan Koudum, komen voor het Iaido zelfs leerlingen van Den Helder tot Assen trainen bij de Bolswarder Budoleraar.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *