Bolswarder: wiet was voor medicinaal gebruik

LEEUWARDEN/BOLSWARD – Een 45-jarige inwoner van Bolsward kreeg dinsdag van politierechter Tom Wolters een geheel voorwaardelijke boete van 1000 euro voor het illegaal telen van 34 wietplantjes. De Bolswarder zei dat hij de wiet voor medicinale doeleinden kweekte.

De man heeft een autisme spectrum stoornis, de wiet zou volgens de Bolswarder uitsluitend voor medicinaal gebruik zijn. De Hoge Raad, het hoogste rechtsorgaan in Nederland, stelt echter zeer strenge eisen aan het medicinaal gebruik van cannabis. Eén keer eerder, in 2008, werd een MS-patiënt die vanwege de heilzame werking zelf hennep teelde, ontslagen van alle rechtsvervolging omdat er volgens de Hoge Raad sprake was van een noodtoestand.

De politierechter oordeelde dat de Bolswarder te weinig specifieke informatie had ingebracht om te kunnen stellen dat ook in zijn zaak te kunnen spreken van een noodtoestand. ‘Juridisch gezien hebt u te weinig naar voren gebracht om een noodtoestand aannemelijk te maken’, stelde Wolters. De wietplanten stonden in een loods aan de Houtdraaiersstraat in Sneek en werden bij toeval door de politie ontdekt. De politie was in een ander onderzoek op zoek naar wapens en doorzocht daarvoor onder andere de door de Bolswarder gehuurde loods. De wietplanten stonden op de eerste verdieping.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.