Bolswarder Watersportvereniging leert jeugd zeilen

De Bolswarder Watersportvereniging gaat ook dit jaar een cursus zeilen starten voor de jeugd van Bolsward e.o.

Hierbij zullen de deelnemers in zeven lessen leren zeilen in een optimist. De eerste les is in het zwembad van Bolsward, Daar wordt je reddingsvest getest en leer je een omgeslagen boot weer overeind te krijgen. De andere lessen zullen plaatsvinden in het buitenwater van Bolsward, hier leer je dan naast het zeilen het  op en af tuigen van de boot, vaarregels en aanleggen en knopen. De laatste training vindt plaats tijdens de Heamiel.

Leren zeilen is spelen met de boot, met water en wind. Je leert kijken, voelen en horen wat water en wind met de boot doen .Je bent aan het spelen met de natuurkrachten. Je leert de boot te sturen in de richting waar jij hem hebben wilt; dat is een geweldige ervaring!

De lessen zijn bedoeld voor leerlingen van de groepen 6,7 en 8 van de basisscholen en speciaal onderwijs en voor leerlingen met weinig of geen zeilervaring.

Er kunnen maximaal 12 kinderen deelnemen.

 

 

Meer informatie vind je op de website van de Bolswarder watersportvereniging.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

foto album 2014

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.