Bolswarder vrijgesproken van oplichting met telefoonabonnementen

LEEUWARDEN/BOLSWARD – Een 31-jarige ex-inwoner van Bolsward is dinsdag door de rechtbank in Leeuwarden vrijgesproken van oplichting. Twee weken geleden eiste de officier van justitie vier maanden cel -plus vier maanden voorwaardelijk- omdat de man mensen overhaalde om dure telefoonabonnementen af te sluiten. De Bolswarder liet de slachtoffers vervolgens met de kosten zitten.

De man had zijn slachtoffers wijsgemaakt dat ze snel geld konden verdienen door abonnementen met dure Samung-toestellen en iPhones af te sluiten. Hij zou de abonnementen overnemen en vervolgens zou zijn curator kwijtschelding regelen. De telefoons zouden verkocht worden en de opbrengst zou gedeeld worden.

De rechtbank redeneerde dat het voor de slachtoffers duidelijk was dat de providers die de abonnementen verstrekten, geen geld zouden krijgen. De rechtbank stelde dat uit het dossier niet blijkt dat van degenen die de abonnementen voor de Bolswarder afsloten, ‘niet verwacht kan worden dat zij de dubieuze kant van het voorstel niet zouden inzien’.

Met andere woorden: de slachtoffers hadden kunnen weten dat er een luchtje aan de zaak zat. Aan een ander -vrouwelijk- slachtoffer had de man gevraagd om abonnementen voor hem af te sluiten omdat hij in Leeuwarden eigenlijk al teveel abonnementen had afgesloten. Op dat moment hadden bij de vrouw de alarmbellen af moeten gaan, vond de rechtbank. Ondanks dat sloot ze toch meerdere abonnementen af en gaf ze een vals adres op toen een paar telecomwinkels niet wilden meewerken.

De rechtbank acht wel bewezen dat man in de nacht van 9 op 10 juli in Bolsward een rubberboot heeft gestolen. Daarvoor kreeg de Bolswarder drie weken cel plus drie weken voorwaardelijk. Hij moet zich melden bij de reclassering en hij moet zich onder behandeling stellen voor de stoornissen die een psycholoog heeft vastgesteld.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.