Bolswarder veroordeelt voor Project X Haren

Één van de Bolswarders die eerder dit jaar werd opgepakt voor zijn aandeel in de rellen in Haren tijdens het Project X feest stond vrijdag voor de rechter.

Marius F. werd openlijk geweld ten laste gelegd en het stelen van sigaretten bij  Albert Heijn. Ook heeft hij tijdens de rellen met blikjes bier gegooid naar de politie. De officier van Justitie eiste twee maanden cel en het storten van een bedrag in het schadefonds.

De celstraf is noodzakelijk volgens de officier omdat de man eerder al eens een werkstraf heeft gehad voor openlijke geweldpleging bij de kinderrechter en dan mag er niet opnieuw alleen een werkstraf worden opgelegd.

De advocaat van de jongen vindt de straf te hoog,  de zaken waar zijn cliënt van verdacht wordt zijn bewezen verklaard aldus de advocaat. Maar volgens hem kan de straf ook bestaan uit één dag cel in combinatie met een werkstraf. 

De rechter is het daar mee eens en veroordeelt de 20 jarige Bolswarder tot één dag gevangenisstraf en 120 uur werkstraf. Daarnaast moet hij 500 euro aan het schadefonds betalen. (bron:www.robzijlstra.com)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.