Bolswarder Step Vereniging stept voor duofiets September

Aankomend weekend, op zondag 16 september, organiseert de Bolswarder Stepvereniging een toertocht door Friesland om geld in te zamelen voor een duofiets voor het woonhuis van de organisatie in Witmarsum.

Deelnemers kunnen een tocht steppen van 45 of 75 kilometer door het Friese landschap, met stempelposten op verschillende plekken langs de route. Mensen die wat minder ver willen steppen, of graag kennis willen maken met de sport kunnen mee doen aan clinics en het ‘snuffelsteppen’, een tocht van 10 kilometer aan het begin van de middag. Deelnemers laten zich sponsoren voor de tocht of per afgelegde kilometer, om zo een bijdrage te leveren aan de duofiets voor de bewoners van het huis.

‘Het is geweldig dat een organisatie uit de regio dit initiatief neemt,’ zegt directeur Martijn Verbeek. ‘Het geeft meteen ook weer hoe betrokken de mensen zijn. Een duofiets kost veel geld, en als organisatie kunnen we die niet helemaal zelf bekostigen. Maar op deze manier komt zo’n fiets er toch snel. Ook collega’s van September steppen mee en laten zich sponsoren, een mooie bijdrage.’

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor de tocht, de clinics of stephuur kan via stepelfsteden@gmail.com. Meer informatie via Facebook (https://www.facebook.com/stepelfstedentocht/) of bij de Bolswarder Stepvereniging (http://www.stepelfsteden.nl/actie-voor-september).

Samen en vertrouwd

Bij September wonen en leven bewoners samen als een grote familie. Dagelijkse bezigheden ondernemen zij samen met andere bewoners en begeleiders. Zij gaan samen op pad, bezoeken regelmatig het stadscentrum of maken een wandeling. Ook zoeken de bewoners en medewerkers actief contact met buurtbewoners. De deuren staan altijd open voor bezoek en er zijn bijvoorbeeld (speel)activiteiten samen met peuterspeelzalen en BSO’s.

In een woonhuis van September zijn bewoners thuis. Zij richten hun appartement in met hun met eigen meubilair en persoonlijke bezittingen en ze bepalen zelf hoe hun dag eruitziet. Tegelijkertijd is er 24 uur per dag een professionele zorgverlener dichtbij. Dat maakt wonen bij September veilig en vertrouwd voor iedereen met een CIZ-indicatie vanaf ZZP4.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.