Bolswarder steelt van vriendin: voorwaardelijke werkstraf

LEEUWARDEN/BOLSWARD – Een Bolswarder (37) bestal vorig jaar tot drie keer toe zijn vriendin. Maandag zei de man tegen politierechter Tom Wiersma dat hij nog steeds een relatie heeft met de vrouw. ‘Maar het is wel een knipperlichtrelatie’.

In juni vorig jaar had de Bolswarder de iPhone 7 en het navigatiesysteem van zijn vriendin verpatst. ‘Ik had drugs nodig’, zei de man. In november pikte en verkocht hij nog eens een Tomtom, deze was eigendom van het bedrijf van zijn vriendin. De man zei dat hij inmiddels clean is.

Officier van justitie Amrah Hertogs tilde zwaar aan het stelen van een partner, ze noemde het ‘ernstiger dan een gewone diefstal’. Het werd tijd om de Bolswarder een waarschuwing mee te geven, vond Hertogs. Zij eiste een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur.

De rechter nam de eis over en verbond er een proeftijd van drie jaar aan. De Bolswarder moet bovendien de door zijn vriendin ingediende schadevergoeding van ruim 1000 euro betalen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.