Bolswarder Stadsomroeper krijgt eerbetoon van collega’s

Er stond de stadomroeper Henk Bijlsma een verrassing te wachten, afgelopen donderdag tijdens “Bolletongersdei”. Vier collega-omroepers, en grote vrienden, van omroepersgilde “d’n Ouwe omroeper” te weten Fred Martens uit Blokzijl, Siep v.d Meulen uit Easterein, Henk v.d. Nieuwenhuizen uit Oisterwijk en Peer Witzel uit Alphen a/d Maas, waren naar Bolsward gekomen om zijn taak, op deze voor Bolsward bijzondere dag, waar te nemen en Henk een hart onder de riem te steken.

 

Henk Bijlsma, “de stem van Bolsward” sinds 2007, is in juni getroffen door een herseninfarct. Hierdoor kan hij het ambacht “omroepen” niet meer uitvoeren. Doordat zijn collega’s van het omroepersgilde “d’n Ouwe Omroeper” dit een groot gemis vinden, vonden zij “bolletongersdei” de uitgelezen gelegenheid om hun vriend te huldigen. Henk kreeg, na door de vier omroepers toegeroepen te zijn, een tinnen bord met inscriptie en tinnen omroeper. Tevens was het ’t eerste wapenfeit van het pas opgerichte omroepersgilde “d’n Ouwe Omroeper”. (www.gildevanomroepers.nl) Het gebaar van de omroepers werd door de Bolswardse bevolking zeer gewaardeerd en toen Henk, in rolstoel, door de stad werd gereden kwamen mensen van alle kanten om hem een hand te geven en om hem sterkte te wensen in de revaliderende periode die voor hem ligt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.