Bolswarder shantykoor toch zingend langs de boottoeristen

Even dreigde het praamzingen van het Bolswarder shantykoor ,Skomjend Wiid’ deze zomer in het water te vallen, toen bleek dat de gemeente Súdwest-Fryslân de Bolswarder stadspraam voor werkzaamheden in Sneek nodig had.

 

Al een aantal jaren gebruikte het shantykoor deze praam om op maandagavond al zingend bij de bootjesmensen langs te varen. Een vaarconcert dat door de watersporters bijzonder werd gewaardeeerd. Toen bleek dat er deze zomer geen praam beschikbaar was, dreigden ook de tien praamconcerten niet door te kunnen gaan. Van diverse zijden kreeg Bolsward Promotion, die het praamzingen sponsort, pramen aangeboden. Uiteindelijk besloot de ondernemersvereniging gebruik te maken van het aanbod van een stadgenoot, die zijn praam wel voor het praamzingen wilde verhuren.

,,Het zou zonde zijn als deze mooie traditie op maandagavond verdwijnt omdat er geen praam beschikbaar is. Bolsward Promotion is dan ook blij dat een Bolswarder praameigenaar zijn vaartuig, tijdelijk voor dit doel ter beschikking wil stellen”, vertelt Daan Lunter, voorzitter van de ondernemersvereniging.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.