"Bolswarder" praam naar Sneek

De gemeentelijke praam van de voormalige gemeente Bolsward heeft een nieuwe ligplaats gekregen…… Sneek.

En daar is het Shantykoor Skomjend Wiid op zijn zachts gezegd niet blij mee. De Bolswarder praam werd tijdens de zomermaanden bijna iedere maandagavond gebruikt om zingend door  de stadsgracht te zingen. En dat leverde iedere keer weer positieve reacties op bij met name de bootjes mensen die in Bolsward kwamen overnachten. Een traditie die het shantykoor al 15 jaar lang deed. 

Gemeentevoorlichter Marco van der Meer verteld dat de praam een werkboot is van de gemeente die overal ingezet kan worden voor onderhoudswerk aan bruggen en kades in de gemeente. Een andere boot van de gemeente is te beschadigd om ingezet te kunnen worden en vandaar dat de “Bolswarder” praam gebruikt wordt. 

Onderstaande foto: Tonnie Siemonsma

 

 

Foto via de website van Skomjend Wiid

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.