Bolswarder mishandelt plaatsgenoot: werkstraf

LEEUWARDEN/BOLSWARD – Een mishandeling en de diefstal van een mobiele telefoon leverde een Bolswarder (25) donderdag een werkstraf op van 40 uur, plus 20 uur voorwaardelijk.

De Bolswarder moest zich voor de politierechter verantwoorden omdat hij op 23 juni vorig jaar -tijdens de Heamieldagen- een plaatsgenoot had mishandeld. Het slachtoffer was de Bolswarder geld verschuldigd. ‘300 euro’, zei de verdachte tegen rechter Fred Sieders. Samen met een maat had hij de ander op de kermis gezocht.

Op het parkeerterrein van Poiesz zou de maat de jongen hebben vastgepakt, terwijl de Bolswarder een paar klappen uitdeelde. Tijdens de schermutseling viel de telefoon van het slachtoffer op de grond. Die stak de Bolswarder in zijn zak. ‘Als een soort drukmiddel’, concludeerde officier van justitie Rianne van Stoltenborg. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling en kreeg uiteindelijk door bemiddeling van de politie de volgende dag zijn telefoon terug.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.