Bolswarder meisjes 2e bij kaatswedstrijd Harlingen

Op een prachtig zonnige zaterdag 26 mei 2018 stond de eerste afdelingswedstrijd voor de schoolmeisjes op het programma. De week ervoor nog naar tevredenheid met elkaar getraind te hebben, reisden Femke Folkerts, Rixt Blanke en Noa Elzinga met coach Cor Jacobsen af naar Harlingen om bij K.V. de Eendracht te strijden voor de prijzen.

De loting was pittig, de eerste omloop tegen Dronrijp beloofde een pittige pot te worden. Het eerste eerst was om voor de Bolswarder dames het in de gaten hadden., maar toen werd alles even op scherp gezet en werd er gekaatst. Elke keer kwam Bolsward een eerst voor, maar Dronrijp vond keer op keer de aansluiting weer. Hoge temperaturen en dan een spannend belangrijk eerst op 5-5 zorgde voor een behoorlijk spannende eerste omloop, maar de dames hadden de zaken goed op orde en pakten het laatste eerste met 6-2.

Vervolgens een staand nummer, wat in deze omstandigheden niet verkeerd uit kwam. In de schaduw kijken hoe Jirnsum en Goënga het er af brachten, want de winnaar zou de volgende tegenstander zijn. Na een lastige start, bleek dat Jirnsum toch de sterkste was.

De wedstrijd begon vliegend! Zomaar 2-0 in eersten voor, waarbij het tweede eerst volledig uit zitballen van Femke bestond. Toen lukte het even niet bij Bolsward en kwam Jirnsum op 2-2. Gelukkig wisten de dames de knop om te draaien en ze gunden Jirnsum geen eerst meer. Op 5-2 en 6-6 werd de wedstrijd beslist.

De finale tegen Makkum, toch wel de topfavoriet op papier. Zo lekker als Bolsward begon tegen Jirnsum, zo snel stonden ze nu 2-0 achter. Even herpakken, schop onder de kont en doorgaan en zowaar werd het 2-2. Daarna was het elke keer stuivertje wisselen voor wat betreft het pakken van de eersten en zodoende werd het 5-5, Noa liet zich van haar beste kant zien en nam het partuur op sleeptouw!’. Rixt kreeg een snelle bal voorin en sloeg die zover boven, dat ze die bal nog steeds aan het zoeken zijn. Helaas was dit het laatste punt voor Bolsward en pakte Makkum het eerst op 6-2.

Femke, Rixt en Noa moesten dit verlies even verbijten, maar de andere afdelingen weten nu dat ze rekening moeten houden met het partuur van Bolsward! De kaatsvereniging is beretrots op deze prestatie en het smaakt naar meer

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.