Bolswarder Keatswykein

 

In het weekeinde van 8, 9 en 10 juli staat het Bolswarder Keatswykein weer op het programma. Een weekeinde dat bol staat van kaatsen, plezier, cultuur en muziek.

Het “wykein”begint op vrijdag 8 juli om 14.30 uur met de KNKB-dames hoofdklassers. Zij kruisen hun degens in een door-elkander-lotenwedstrijd om mooie prijzen. Een del-wedstrijd is de oervorm van het kaatsen. De uitslag is dan ook niet te voorspellen.

Zaterdag 9 juli staat de Súdwest-Fryslânpartij weer op het programma. Een vrije-formatiewedstrijd in vier klassen. Deze dag begint om 09.30 uur. In enkele jaren is deze partij uitgegroeid tot een begrip in Súdwest-Fryslân. Naast de spanning wie de prijzen gaan pakken staat bij deze wedstrijd het plezier voorop.

Tot slot staan de KNKB-heren hoofdklassers op zondag 10 juli op het programma. De HEMA-partij, een vrije-formatiewedstrijd die begint om 11.00 uur. De parturen moeten nu in vorm zijn voor de PC die over 3½-week op he programma staat. De entree is sinds 2010 gratis, zodat iedereen in de gelegenheid is om eens een kaatswedstrijd op het hoogste niveau te zien. de organisatie verwacht in elk geval dit jaar een aantal Bolswarders op de lijst.

Kom kijken en moedig onze lokale helden aan.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.