Bolswarder jongeren overnachten in zelfgebouwde krotwoning

Afgelopen zaterdag 11 juni brachten 23 jongeren van Martinikerk en Gasthuiskerk in Bolsward de nacht door in zelfgebouwde krotten van karton, plastic en restafval. Met deze “Nacht Zonder Dak” haalden ze geld op voor straatjongeren in Bolivia, Kenia en India en hebben ze een beetje kunnen ervaren hoe het is om geen normaal dak boven je hoofd te hebben. De opbrengst van de actie ligt rond € 1250,-. Nacht Zonder Dak is een actie van ontwikkelingsorganisatie Tear.

De overnachting in de hutjes vond plaats op camping Half-Hichtum, aan de rand van Bolsward. Nadat de jeugd hun eigen onderkomen had gebouwd waren er diverse activiteiten. Variërend van touwtrekken tot een leerzame maaltijd van witte rijst met bonensaus en een presentatie door ds. J. van der Windt over het actiedoel. De filmpjes die tijdens de presentatie werden getoond maakten zichtbaar indruk op de jeugd. Bij het kampvuur en in de zelfgemaakte hutjes was het nog lang gezellig. Bewustwording en plezier maken gingen goed samen tijdens de actie, maar voor echte straatjongeren is het buiten slapen natuurlijk allerminst kamperen en keiharde realiteit. De volgende ochtend is tijdens de jeugddienst in de Martinikerk dan ook uitgebreid stil gestaan bij dit thema door ds. M.N. Ariesen-Holwerda.

De opbrengst van de actie is bestemd voor straatjongeren in Cochabamba (Bolivia), Mumbai (India) en de sloppenwijken van Mathare (Kenia). De organisaties die hier werken vangen straatjongeren op en doen preventief werk onder jongeren die het risico lopen op straat of in de prostitutie terecht te komen. Tear steunt deze projecten die straatjongeren onderdak, begeleiding, onderwijs en een toekomst geeft.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.