Bolswarder hoort hoge strafeis voor aandeel in Project-X rellen

Tegen een 18 jarige Bolswarder is maandag een hoge straf geëist voor zijn aandeel in de rellen rondom Projext X in Haren.

De officier van justitie eiste 18 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk wegens brandstichting en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De rechtbank doet over twee weken uitspraak. De Bolswarder is overigens naar het buitenland gevlucht. Tegen hem is een arrestatiebevel uitgevaardigd.

De man wordt gezien als hoofdverdachte, hij moedigde andere relschoppers aan om de mobiele eenheid aan te vallen. Naast de celstraf wil de officier van justitie ook dat de man € 1500,- euro betaald aan het schadefonds.

De man is eerder veroordeeld voor een geweldsmisdrijf.

Eerder werd een 20 jarige Bolswarder al veroordeeld voor zijn aandeel in de rellen. Hij kreeg 120 uur werkstraf en één dag gevangenisstraf. Daarnaast moest deze Bolswarder € 500,- betalen aan het schadefonds. 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.