Bolswarder dames druk in training voor WK-eiwerpen (video)

Grietje Yska en Anneke Tuinega zullen Nederland op 26 juni vertegenwoordigen in het Engelse Swaton tijdens het WK-eiwerpen.

Yska en Tuinenga verdienden deze eer nadat ze vorig jaar in Bolsward Nederlands Kampioen werden. Bij het WK wordt er begonnen op een afstand van 5 meter en wordt na iedere geslaagde worp de afstand met 5 meter groter gemaakt. Voor iedere afstand heeft men drie eieren. Als die op zijn, is daarmee ook de beurt voorbij.

Zaterdagmiddag was het voornamelijk trainen om de worp en de vangst goed in de vingers te krijgen. Tuinenga is de werpster en Yska de vanger van het ei. Aan het eind van de trainingssessie werd ook nog op afstand gegooid. Het wereldrecord staat bij de dames rond de 47 meter en dat was ook de afstand waarop getraind werd. Even leek het erop dat de dames dicht bij een officieus wereldrecord zaten, maar het ei glipte net door de vingers van Yska.

Wat duidelijk is na deze training is dat de dames gebrand zijn op de overwinning op 26 juni.

Foto: Ton Visser

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.