Bolswarder actief in Baltic SeaRally 2018 voor Stichting De Jonge Weduwe

Drie stoere Friezen rijden op dit moment de Baltic Sea Rally, een racerond de Baltische zee. In 17 dagen wordt 8500 kilometer afgelegd door 11 landen.

De start vond afgelopen donderdag plaats in Amsterdam. Teamcaptain Folkert Boermans uit Bolsward vertelt enthousiast over deze bijzondere reis. “We zijn inmiddels een week onderweg en elke dag brengt ons weer nieuwe avonturen.Zelf heb ik enorm genoten van de natuur op de Noorse Lofoten; een onwerkelijk mooi ruig landschap van zee, bergen met sneeuw en prachtige dorpjes. We kamperen onderweg bij meertjes en langs kleine riviertjes.”

Om deel te kunnen nemen aan de rally ging teammaat Sibe Palma uit Leeuwarden op zoek naar een geschikte auto.“We rijden deze race in een oude Volvo. Als team zijn we namelijk wel gebonden aan een aantal voorwaarden. Zo mag de auto niet meer kosten dan  € 2.500,00 en moet deze ouder zijn dan 20 jaar”.Rijden over de snelweg en satelliet navigatie is niet toegestaan. “We moeten onze weg vinden met kaart en kompas en dat is een hele uitdaging.”

Atso de Jong uit Hieslum: “Maar wij rijden deze rally ook om Stichting De Jonge Weduwe onder de aandacht te brengen van een groter publiek.

Deze Stichting ondersteunt jonge vrouwen met minderjarige kinderen na het verlies van hun levenspartner. De stichting wordt geleid door Marscha Elling, een vriendin van ons. Wij hebben van dichtbij kunnen zien wat de impact is van een verlies binnen een jong gezin. En per dag komen er in Nederland 4 weduwen bij met kinderen onder de 18 jaar.” Boermans: “Om ervoor kunnen zorgen dat de Stichting al hun activiteiten kan blijven voortzetten hebben zij dringend behoefte aan financiële steun. Kijk op de website www.dejongeweduwe.nl voor meer informatie. Doneren kan op rekeningnr.NL33ABNA0450677680 o.v.v. De Baltic Rovers. Zij blij, wij blij!”

De mannen zijn inmiddels de Noordkaap gepasseerd; het noordelijkste punt van Europa. Om daarna via Rusland weer terug te keren naar Nederland. Sibe Palma: “Onze avonturen zijn te volgen via Facebook en Instagram. En langs deze weg wil ik ook onze sponsors Lido 2D 3D en hondenknipsalon Tineke uit Leeuwarden bedanken die deze reis mede mogelijk hebben gemaakt.”

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.