Bolswarder aangehouden voor poging tot zware mishandeling en poging tot doodslag

Op de A7 ter hoogte van Folsgare en in de richting van Sneek heeft een 25 jarige Bolswarder donderdag rond 16.15 uur opzettelijk een andere automobilist aangereden.

Uit onderzoek is gebleken dat de Bolswarder, rijdend in een Opel Omega, met een zeer hoge snelheid was aankomen rijden met groot licht en dat deze hierop een Suzuki met daarin een een 38 jarige inwoner uit Sneek zeer kort volgde.

Kennelijk ging het verplaatsen van rijbaan van de Suzuki niet snel genoeg, waarna de Bolswarder de Suzuki van de weg drukte en deze via de berm in de sloot belande. De man uit Sneek werd uit voorzorg naar het ziekenhuis in Sneek vervoerd waarbij bleek dat het letsel achteraf mee valt.

De auto van de Bolswarder kwam in de middenberm tot stilstand. De inwoner uit Bolsward is na overleg met de officier van Justitie aangehouden ter zake poging tot zware mishandeling en poging tot doodslag. Hij is in verzekering gesteld en ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De politie heeft al enkele getuigen gehoord en zij bevestigen het verhaal. Maar de politie hoopt dat er meer getuigen zijn, zij kunnen zich melden via 0900-8844

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.