Bolswarder aan de start van Sparthalon

De Bolswarder Silvio Teunissen uit Bolsward zal op 25 september aan de start staan van de Sparthalon in Griekenland.

Deze loop is één van de zwaarste ultralopen ter wereld en gaat over een afstand van 246 kilometer. De afstand die boodschapper Phidippides 490 jaar voor Christus tijdens de eerste Perzische Oorlog gedaan zou hebben binnen 36 uur.

En die tijd is dus voor de deelnemers de maximale tijd die ze over deze afstand mogen lopen. De 45 jarige ultraloper is al een aantal jaar bekend met het lange afstandlopen. Zo liep hij al meerdere malen de 100 km van Winschoten en stond hij vorig jaar aan de start van het NK 24 uur hardlopen in Steenbergen. In die 24 uur liep hij toen 183 km en 139 meter. Hiermee werd hij 6e tijdens het NK.

De loop in Griekenland is nog 63 kilometer langer maar aan de voorbereidingen zal het niet liggen want hij is al langere tijd in training op deze wedstrijd. Een eindtijd heeft de Bolswarder niet, het doel is om de zware loop uit te lopen.

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.