Bolswarder (29) gooit eigen glazen in: werkstraf

LEEUWARDEN/BOLSWARD – Een 29-jarige Bolswarder gooide in de nacht van 16 april letterlijk zijn eigen glazen in. De man werd maandag door politierechter Nynke Vlietstra bij verstek veroordeeld tot een werkstraf omdat hij de ruiten van zijn eigen woning had vernield.

De politie kreeg om ongeveer half een ’s nachts een melding van overlast in de Keppensflat. Een getuige had gezien dat de bewoner van een van de flats schreeuwde en van binnenuit spullen tegen de ramen van zijn woning gooide. Toen de agenten zich bij de voordeur meldden, wilde de bewoner in eerste instantie niet opendoen.

Dat deed hij pas toen de agenten aanstalten maakten om de deur te forceren. Op het politiebureau beriep de man zich op zijn zwijgrecht. Hij had een aantal ramen van de woning vernield, waaronder een ruit van voordeur en een raam in de keuken. Hij zou wel vaker overlast hebben veroorzaakt.

Hij is ook vaker veroordeeld voor vernieling: hij liep nog in de proeftijd van een eerdere veroordeling. De rechter bepaalde dat de voorwaardelijke boete van 500 euro die daarbij werd opgelegd, alsnog betaald moet worden. Voor het vernielen van zijn eigen ruiten kreeg de Bolswarder een werkstraf van 20 uur. De man verscheen niet op de zitting van de politierechter.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.