Bolswarder (18) vrijgesproken van drugsbezit

LEEUWARDEN/BOLSWARD – Een 18-jarige Bolswarder is woensdag door politierechter Elly Läkamp vrijgesproken van het bezit van harddrugs. Hoewel de drugs in diens auto waren aangetroffen, was de rechter er niet van overtuigd dat de Bolswarder dan ook meteen de eigenaar was.

De Bolswarder zat als passagier in zijn eigen auto, toen op 30 januari bij een politiecontrole in Sneek in het handschoenenvakje 27 xtc-pillen en een kleine zes gram cocaïne werd aangetroffen. Een behoorlijke hoeveelheid, vond de rechter. ‘Dit lijkt op een handelsvoorraad, je zou bijna zeggen dat u misschien een dealer bent’, merkte de rechter op.

De Bolswarder zei van niets te weten, zowel wat het dealen betrof, als ook dat hij de eigenaar van de drugs zou zijn. Hij wist volgens eigen zeggen niet hoe de drugs in het handschoenenvakje van zijn auto terecht waren gekomen. Hij had zijn strafblad tegen: dat telt vijf pagina’s. In het verleden is hij onder andere veroordeeld voor het telen van hennep.

De Bolswarder zei dat hij indertijd verkeerde vrienden had. ‘Is het niet zo dat u inmiddels tot de categorie verkeerde vrienden hoort?’, reageerde de rechter. Toch kwam het niet tot een veroordeling. Om een straf op te kunnen leggen moet een rechter ervan overtuigd zijn dat de verdachte schuldig is.

De zaak liet naar de mening van Läkamp teveel ruimte voor twijfel. ‘Met pijn in het hart’ sprak ze de Bolswarder vrij. Die kreeg nog wel ‘een dikke waarschuwing’ van de rechter mee: ‘Je mazzelt misschien één keer, maar niet twee keer. Dit was kantje boord’.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.