Bolsward zwemt op 19 augustus voor inwendige bestraling bij prostaatkanker

Over een kleine drie weken start Maarten van der Weijden aan wellicht de grootste sportieve uitdaging ooit gedaan, het zwemmen van de Elfstedentocht.

Samen met honderden vrijwilligers organiseert hij deze zwemmarathon om geld op te halen voor kankeronderzoek. De opbrengst van de sponsorzwemtocht gaat naar elf verschillende onderzoeken. In elke stad staat één onderzoek centraal. De mensen die in Bolsward meezwemmen laten zich sponsoren voor  onderzoek naar inwendige bestraling bij prostaatkanker.

In Bolsward staat de teller van het aantal meezwemmers op bijna 100. Zij zwemmen zondag 19 augustus 500 meter of 2 kilometer en laten zich hierbij sponsoren. Rondom de doorkomst van Maarten (verwachte doorkomst tijd 08.30 uur) door Bolsward is ook een programma opgebouwd. Zo leest Sander de Hosson voor uit zijn boek Slotcouplet. Sander is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, met als specialisaties longkanker en palliatieve zorg. Hij schrijft aangrijpende blogs en columns over zijn ervaringen met patiënten. Ook is er een optreden van Lisanne Spaander. Lisanne kreeg op jonge leeftijd botkanker. Ze werd beter, maar het noodlot sloeg opnieuw toe. Inmiddels is zij voor de tweede keer genezen verklaard. Zij zingt de nummers Vechtersbaas en Kijk naar mij.

De twee oud-volleyballers Bas van de Goor en Jan Posthuma zijn in Bolsward als ambassadeurs van de Maarten van der Weijden Foundation aanwezig om meezwemmers te inspireren en motiveren het beste uit zichzelf te halen.

Meezwemmen met Maarten
Iedereen die zich wil inzetten voor onderzoek naar kanker kan zijn eigen persoonlijke sponsors werven en met Maarten in een of meerdere elf steden meezwemmen. Op deze manier hoopt Maarten met zijn 11stedenzwemtocht veel geld op te halen. Je kunt je hier inschrijven voor de deelname aan de 500 of 2000 meter. Voor mensen die niet mee kunnen of willen zwemmen en Maartens initiatief toch graag ondersteunen, is het mogelijk een bedrag te doneren.

En iedereen die Maarten en de meezwemmers wil aanmoedigen en een hart onder de riem wil steken in het weekend van de 18e, is van harte welkom.

En iedereen die Maarten en de meezwemmers wil aanmoedigen en een hart onder de riem wil steken in het weekend van de 18e, is van harte welkom.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.