Bolsward ZA ten onder aan werklust TOP’63

Zaterdag reisde de selectie van Bolsward af naar Oppenhuizen voor de wedstrijd tegen het laag geklasseerde TOP’63.

Een op het oog ideale tegenstander om, na de vorige week geleden nederlaag tegen Arum, het geschonden blazoen weer wat op te poetsen. Het team van Wilco de Bakker start achterin in een iets gewijzigde opstelling met Jelmer de Vries (voor de zieke Age Gietema) en Redmar Strikwerda ( voor de licht geblesseerde Martijn Bosklopper). Bolsward komt goed uit de startblokken en neemt meteen het initiatief. In de 6e minuut is het al raak als Denis Hendriks op rechts goed doorkomt en Bart Gietema met een afgemeten voorzet weet te bereiken die de keeper van TOP’63 het nakijken geeft 0 – 1. Bolsward blijft vervolgens de bovenliggende partij maar verzuimd door onzorgvuldig spel en verkeerde keuzes de mogelijkheden de voorsprong uit te breiden te benutten. TOP’63 blijft hard werken voor een beter resultaat en vanaf rechts komt het een aantal keren goed door maar dit leidt niet tot kansrijke situaties en verder gaat er weinig dreiging vanuit.

Na de pauze zien we aanvankelijk een zelfde spelbeeld maar de mannen van TOP’63 lijken toch wat pittiger thee gedronken te hebben en trekken met opgestroopte mauwen ten strijde. Een kunst die Bolsward in meerderheid niet verstaat. In de 52e minuut wordt een kans voor open doel door TOP’63 nog gemist, maar enkele minuten erna is het uit het niets wel raak. Een slechts genomen uittrap v an de Bolsward goalie wordt in de voeten geschoven van de ongedekte TOP’63 speler Steven Zwerver die vervolgens wel heel eenvoudig de 1 – 1 op het scorebord brengt. Het verdere verloop van de wedstrijd laat zich raden; TOP’63 heeft moed geput uit de gelijkmaker en trekt met nog meer energie ten strijde (maar weet overigens geen enkele kans te creëren ) en Bolsward zoekt naar passende oplossingen en komt nauwelijks meer aan voetballen toe. Dieptepunt is de rode kaart (86e minuut) voor (na)trappen voor de ingevallen Martijn Bosklopper. Dat TOP’63 in de 89e minuut nog naar zich toetrekt mag welhaast een wonder heten; een als voorzet bedoelde bal van links verdwijnt over de te ver voor zijn doel staande René Nieuwenhuis enbepaalt de eindstand op 2 – 1 .

Opnieuw een wedstrijd waarbij Bolsward voetballend de bovenliggende partij was maar dit niet in winst weet om te zetten. Als je beter bent dan je tegenstander dan blijkt dat uit het resultaat. Ergo Bolsward is niet beter of slechter dan de stand op de ranglijst aangeeft . Volgende week in de uitwedstrijd in en tegen Nagele.