Bolsward wint 115e editie Freule

Wommels – Hidzer Bogaard, Jelle Cnossen, Menno Galama van kv Bolsward zijn woensdag de winnaars geworden van de Freule. In de finale werd favoriet Exmorra verslagen met 5-3- 6-6.

Het werd een spannende partij waarbij Exmorra het eerste bordje aan de telegraaf kreeg maar daarna kwam Bolsward terug en kwam daarna ook op voorsprong en hield die vast. Op de belangrijke stand van 5-3 raakte Albert Feenstra van Exmorra geblesseerd en moest het team van Exmorra de opstelling wijzigen dat zorgde er uiteindelijk voor dat het laatste punt naar Bolsward ging.

Overigens was volgens het publiek het laatste punt een dubieuze beslissing van de lijnrechter want op de stand 6-6 gaf de lijnrechter de bal in. Maar volgens het publiek was de bal voor en had het punt naar Exmorra moeten gaan in plaats van Bolsward.

Bolsward won eerder de Freule in 1922 en 2010.

Zodra meer over de huldiging bekend is, laten we dat weten.

Foto: Aise van Beets

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.