Bolsward weer naar de internationale Hanzedagen

Bolsward zal dit jaar, na een afwezigheid van een paar jaar, zich weer presenteren tijdens de internationale Hanzedagen. Dit jaar worden die in juni gehouden in Viljandi (Estland).

Bolsward was voor de gemeentelijke fusie, samen met Stavoren, actief in de stichting Friese Hanzesteden en bezochten toen namens de gemeente Bolsward de internationale Hanzedagen. Maar na de fusie koos de gemeente Súdwest-Fryslân ervoor om geen geld meer uit te trekken voor deze dagen. Sjirger Holthuis van Hotel de Wijnberg zit namens Bolsward Promotions in deze stichting. De stichting koos ervoor om na de fusie als slapende stichting verder te gaan en één en ander af te wachten.

Maar Bolsward Promotions (BP) ziet kansen voor Bolsward want in 2017 worden de Hanzedagen in Kampen georganiseerd. Bij de hanzedagen in Viljandi dit jaar worden 1 miljoen bezoekers verwacht en in een straal van 200 km om deze stad zijn al amper meer hotelkamers verkrijgbaar en daarom heeft BP zich voor de komende drie jaar weer verbonden aan de hanze.

Naast BP gaan ook een aantal leerlingen van het Marnecollege mee naar Estland. Zij zullen deelnemen aan de jeugd hanzedagen en hebben tijdens de internationale Hanzedagen in juni een eigen programma samen met alle andere jongeren van de verschillende hanzesteden die naar Viljandi komen.

In Duitsland zijn Hanzesteden populair, zo zou een bord langs de A7 met daarop “Bolsward Hanzestad” kunnen betekenen dat Bolsward meer toeristen uit Duitsland op bezoek kan krijgen die anders de stad voorbij zouden rijden.

Of Bolsward nu wel of niet een officiële Hanzestad is is volgens Holthuis geen discussie. Bolsward wordt zowel nationaal als internationaal geaccepteerd en dat is voor nu belangrijk genoeg.

Het tegenwoordige begrip Hanze betekent voornamelijk recreatie en toerisme. En dat is goed voor de Bolswarder middenstand. En als het de middenstand voor de wind gaat, is dat ook goed voor de Bolswarder.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.