Bolsward wederom het toneel van massasprint

Wederom kon er niet een kopgroep wegblijven  van het peloton om te strijden voor de winst in de eerste etappe  van de Binckbanktour.

©Wilfred de Bruijn

De etappe Heerenveen Bolsward over 177 km werd gewonnen door de Nederlander Fabio Jakobsen, rijdend voor Quick-Step.

Een groep reed tot circa 15 km aan de leiding maar moest de strijd opgeven voor het aanstormende peloton. Dylan Groenewegen kwam in de laatste honderden meters opgesloten te zitten en kon hierdoor niet meedoen voor de overwinning.

Voordat de wielrenners op de Oude Rijksweg finishten, moesten ze eerst nog drie rondes rijden door Bolsward en via Hemert, Grauwe Kat en Witmarsum weer terug naar de Oude Rijksweg. Ondanks de regen die de laatste 60 km zowel de renners als toeschouwers teisterden, weerhield dat het publiek niet om thuis te blijven zitten. Alhoewel er wel minder publiek was in de voorgaande edities.

De aanwezige wielerfans konden op het Marktplein via een groot videoscherm de koers volgens.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.