Bolsward van Toen in film (en foto)

In mei  kregen wij van TV Bolsward telefoon uit Buitenpost, hier woonde mw Van der Witte. en in de jaren 1944-1948 had zij in Bolsward gewoond samen met haar man, C van der Witte.

Hij  filmde destijds gebeurtenissen in Bolsward. De vraag was of wij wat met deze beelden konden en ze wilden hebben. Één van de eerste activiteiten van TV Bolsward was om oude filmpjes van Bolsward te verzamelen en deze online te plaatsen, dus we wilden ze graag hebben en maakten een afspraak om de 8 mm films op te halen.

De eerste beelden zijn in augustus 1940 gemaakt in de houtwarenfabriek van dhr C van der witte, hij had zelf nog geen camera maar huurde een cine Kodak 8 camera bij fotohandel Mol uit Bolsward. In deze filmbeelden komen op sommige momenten flink wat werknemers in beeld. Onze vraag is herkent u hiervan iemand? Laat het ons weten. Zet bij de reacties uw ideeën wie wie is.

Mede dankzij een gift van de Hendrick Nannes en Catrijn Epesstichting konden de beelden worden gedigitaliseerd.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.