Bolsward van Toen in film: "De Suvels"

Lange tijd waren “De Suvels” een begrip in de stad. En ook Bolsward stond bekend als de stad met de beste zuivelopleiding. De Hogere  zuivelschool begon in 1904 en werd later de Middelbare en Hogere school voor levensmiddelentechnologie.

En deze Suvels moesten ontgroend worden. Dhr A van der Witte maakte in september 1943 beelden van die ontgroening. Er werd onder andere getrouwd, Betje Boter trouwde in de stad Zuivel met Kees Kaas.

Helaas verloor Bolsward de Suvels door het “Herenakkoord”. Er werd nog volop gestreden en in tientallen bussen vertrok een groot gedeelte van de Bolswarders naar Den Haag om te protesteren tegen de verhuizing.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.