Bolsward van Toen in film Fryske Krite Boalsert

Meestal zien we degene die aan het filmen is niet in beeld, zo was dat ook met de oude beelden van A Van der Witte. De man waarvan wij al een tijdje de filmbeelden laten zien uit de jaren 1940-1948.

En ineens ontdekten we hem op zijn eigen filmbeelden (zie foto). Tijdens opnames van de spelers van de Fryske Krite van Boalsert. Hij was één van de spelers en nam de camera mee naar een uitvoering in Sneek en Harlingen. Rijdend met de Sik naar Amacitia en een vrachtwagen naar Harlingen. Daarnaast worden alle spelers van het stuk “Hurde Koppen” voorgesteld.

De laatste beelden van Van der Witte  komen binnenkort ook online. Dit zijn beelden van de wisseling van de wacht van de Canadezen en een voetbalwedstrijd tussen diezelfde soldaten en CAB.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.