Bolsward van Toen in film deel 2 (update)

Gisteren kon u al kijken naar oude beelden van Bolsward, dit was een bedrijfsfilm van de Houtwarenfabriek van C van der Witte die tot 1948 in Bolsward stond aan de Hoogstraat in Bolsward.

Vandaag beelden van ca. 1945 en 1946, u ziet  werkzaamheden aan de Blauwpoortsbrug die in de Tweede Wereld oorlog werd vernield. Auto’s, fietsers, paard en wagen en wandelaars passeren.

Daarnaast het terugplaatsen van de klokken in de stadhuistoren na de Tweede Wereldoorlog. In het tweede deel beelden van CAB onderweg naar een wedstrijd en een huldiging van CAB. Ook hier vragen we om uw hulp. Ziet u bekende mensen in beeld verschijnen, laat dit weten in de reacties.

Update.

Onder leiding van trainer Charles de Bock werd C.A.B. in de spannende competitie 1945 – 1946 kampioen. H.Z.C. (Harlingen) en v.v. Harlingen werden respectievelijk met 1-3 en 1-5 verslagen. Circa 1000 Bolswarders reisden per tram naar Harlingen om deze wedstrijden bij te wonen.

De spelers: G. Douma, Tuil, H. v.d. Meer, J. Ferwerda, P. de Vries, C. Bakker, M. Hoekstra, H. Grunstra, F. Mobach,E. v.d. Veen, H. Zijsling, A.E. Ruiter, J. Bosma, S. de Jong

werden als helden binnen gehaald.   De trouwe opkomst op de trainingen en het wederzijds respecteren hadden haar vruchten afgeworpen.

De rood-witte vlag ging in top. Secretaris Kor Huisman schreef en componeerde het C.A.B.- clublied en het Supporterslied. (Met dank aan Tonny de Vries)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *