Bolsward uit Súdwest-Fryslan?

De afgelopen week kwam Bolsward een aantal malen in het nieuws als fusiepartner met  de gemeente Littenseradiel.

Inwoners van deze gemeente mogen laten weten wat zij willen als hun gemeente op moet gaan in een nieuwe. En daar zat een opvallende variant bij die ook nog eens heel veel stemmen kreeg. Zo stemden  tijdens een inspraakavond de inwoners van Easterein met meerderheid voor een fusie met de oude gemeente Wunseradiel en Bolsward.

Een week later stemden de inwoners van Winsum ook tijdens een inspraakavond. Hier stemden 149 van de 150 aanwezigen voor een fusie met Bolsward en Wunseradiel. Ook in Wommels waren veel inwoners aanwezig tijdens een inspraakavond, hier stemde een meerderheid voor een fusie met Sw-Fryslân, maar de optie met Bolsward eindigde hier op een tweede plaats.

Burgemeester Hayo Apotheker liet weten dat deze optie niet aan de orde is.Sinds 1 januari is de gemeente Súdwest-Fryslân de gemeente waar Bolsward ook onder valt en de laatste tijd wordt er onder de Bolswarders gemord. Vooral toen vorig jaar het er op leek dat het zwembad van Bolsward dicht zou gaan. Een beslissing daarover is overigens nog niet genomen.

En gisteren werd het stadhuis van Bolsward te koop aangeboden op marktplaats

TV Bolsward is nieuwsgierig want in Littenseradiel liet men zijn stem horen, maar wat vindt u?

Stem dus in onze poll.{jcomments on}

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.